Belangrijke thuiszege Leverkusen

Bayer Leverkusen heeft woensdagavond met 3-1 gewonnen van Benfica en blijft daarmee in het spoor van Zenit Sint-Petersburg en AS Monaco.

Na 25 minuten bracht Stefan Kiessling de thuisclub verdiend op voorsprong, al had hij daar wel de hulp van doelman Júlio César voor nodig. De Braziliaanse routinier liet een onschuldig schot van Son Heung-min los. Kiessling was er als de kippen bij om binnen te prikken.

Nog voor rust verdubbelde de Koreaan de score met een bekeken schot in het dak van het doel na een fraaie aanval over links.

Direct na rust kreeg Hakan Çalhanoglu een uitgelezen kans om de score verder op te voeren voor de nummer drie van de Bundesliga. De middenvelder kreeg de bal op amper een meter van het open doel, maar schoot de bal tegen de buitenkant van de paal.

Met een schuiver in de korte hoek dacht Salvio Benfica terug te brengen in de wedstrijd. Twee minuten later kreeg Leverkusen een makkelijk gegeven strafschop, dit keer faalde Çalhanoglu niet.

Leverkusen haakt aan

Door de zege haakt Bayer Leverkusen aan bij de kop in groep C. Zenit Sint-Petersburg en AS Monaco, die eerder op de avond doelpuntloos gelijkspeelden, gaan met vier punten aan de leiding. Benfica wacht nog op het eerste punt.