Atlético boekt minieme zege op Juve

In groep A van de Champions League heeft Atlético Madrid met 1-0 gewonnen van Juventus. In een rommelig duel dat geen winnaar verdiende, viel er niet veel te genieten.

Voor rust liet Atlético zich terugzakken en zocht Juve vergeefs naar een opening. Atlético trok na rust wel ten aanval, maar ook nu viel er lang geen uitgespeelde kans te noteren.

Dat was een kwartier voor tijd pas het geval: Juanfran gaf de bal voor en Turan werkte de bal binnen. Juventus had geen antwoord meer. Atlético is door de zege al zeven thuiswedstrijden in de Champions League ongeslagen. Dat is voor het eerst in de historie van de Madrileense club.

Juventus kreeg daarentegen het eerste doelpunt tegen in elf officiële wedstrijden (alle competities). Op 28 april van dit jaar kreeg de club uit Turijn voor het laatst een doelpunt tegen tijdens het gewonnen duel met Sassuolo in de Serie A (3-1).

Rosenberg helpt Malmö

Oud-Ajacied Markus Rosenberg heeft Malmö FF de eerste overwinning bezorgd. In het eigen Swedbank Stadion scoorde de Zweedse spits twee keer in het duel met Olympiakos Piraeus (2-0).

Na 5076 dagen keerde de Champions League terug in Zweden. Op 8 november 2000 werd de laatste Champions League-wedstrijd in Zweden gespeeld (Helsingborg - Paris Saint-Germain 1-1).

Kort voor rust opende Rosenberg de score na gerommel in de verdediging van Olympiakos. De spits, die van de zomer 2005 tot de winter in 2007 voor Ajax speelde, was alert en tekende voor de 1-0.

In het tweede bedrijf ging Olympiakos, met Ibrahim Afellay 79 minuten binnen de lijnen, op jacht naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er wel, maar het was Malmö die nog een keer wist te scoren. In de 82ste minuut besliste Rosenberg het duel. Invaller Pawel Cibicki legde de bal panklaar voor de spits, die de bal kunstig in de kruising krulde.

Alle ploegen op drie punten

Na twee wedstrijden staan alle ploegen in groep A op drie punten. Juventus staat op doelsaldo nog aan kop (2-1), gevolgd door Atlético (3-3), Malmö (2-2) en Olympiakos (3-4).

Op woensdag 22 oktober worden de volgende wedstrijden in deze groep gespeeld. Juventus gaat op bezoek bij Olympiakos en Atlético Madrid ontvangt in eigen huis Malmö FF.