Hattrick Welbeck velt Sneijder

Arsène Wenger heeft zijn achttienjarig jubileum als manager van Arsenal opgeluisterd met een klinkende thuiszege op Galatasaray (4-1). Spits Danny Welbeck was met drie treffers de grote man bij de Gunners.

Voor rust was de van Manchester United overgekomen international al twee keer trefzeker. In de 23ste minuut opende de spits - spelend met rugnummer 23 - de score na een knap steekpassje van Alexis Sánchez. Zeven minuten later liet Welbeck Felipe Melo zijn hielen zien en schoot hij de bal beheerst langs doelman Fernando Muslera. Kort na rust tekende Welbeck met een fraai stiftje voor zijn derde en Arsenals vierde treffer.

Diezelfde Melo ontsnapte korte tijd later aan rood na een schandalige overtreding op Alexis Sánchez. De Chileen nam even later sportieve wraak door de bal met rechts beheerst in de verre hoek achter Muslera te plaatsen.

Vuurwerk

Een smetje op de wedstrijd van de Londenaren was de rode kaart voor doelman Wojciech Szczesny voor het neerhalen van de doorgebroken Burak Yilmaz. Yilmaz zelf schoot de toegekende strafschop onberispelijk achter de ingevallen David Ospina. De doelman, deze zomer nog actief met Colombia op het WK, maakte zijn debuut in de Champions League.

Wesley Sneijder zal een slecht gevoel overhouden aan het bezoek aan Londen. Niet alleen het verzet van Galatasaray was minimaal, ook moest de wedstrijd enkele minuten worden stilgelegd nadat de Turkse fans vuurwerk op het veld wierpen. Aanvoerder Sneijder moest de fans tot bedaren brengen.

Dortmund speelt met Anderlecht

In het andere duel in groep D bleef Borussia Dortmund zonder puntverlies. Op bezoek in Brussel was de ploeg van Jürgen Klopp met 3-0 te sterk voor Anderlecht.

Al na drie minuten moest doelman Silvio Proto de bal uit het net halen. De Italiaanse spits Ciro Immobile hield zijn hoofd koel nadat hij door Shinji Kagawa met een briljant wippertje vrij voor de keeper was gezet.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Dortmund kans op kans. Zo miste Pierre-Emerick Aubameyang twee opgelegde kansen en ook linksback Christoph Schmelzer zag zijn inzet gestopt door Proto. Na rust drukte invaller Adrián Ramos het krachtsverschil alsnog uit in treffers. De Colombiaan die overkwam van Hertha BSC scoorde twee keer.

Anderlecht stelde daar bitter weinig tegenover. De Belgen dachten in de eerste helft op gelijke hoogte te komen via Dennis Praet, maar de jonge middenvelder stond buitenspel. Het is voor Anderlecht al de vijfde keer op rij dat de club een thuiswedstrijd met drie treffers of meer verloor.