Van Beek stelt seizoensstart uit

Voor Lotte van Beek komen de NK afstanden, eind deze maand, nog te vroeg. De winnares van de bronzen medaille op de 1.500 meter tijdens de Olympische Spelen in Sotsji is nog niet hersteld van een operatie in mei aan de voorste kruisbanden van haar rechterknie. De 22-jarige schaatsster, in dienst van Team Corendon, liep de zware blessure op tijdens een skivakantie in april.

Van Beek, die in Sotsji ook goud won op de ploegenachtervolging, durft nog geen voorspelling te doen over haar rentree in het wedstrijdcircuit. Voor het komende seizoen heeft ze niet al te veel verwachtingen. De NK afstanden komen in ieder geval te vroeg, maar daar ging Van Beek al van uit. "Aan het begin van het revalidatietraject is er al gezegd 'de NK afstanden moet je niet willen halen', want dan ga je dingen overhaasten. Het belangrijkste is weer fit worden."

Fantastisch, maar hectisch

In een na-olympisch jaar is het voor sporters vaak lastig de motivatie te vinden om 'op gang te komen' tijdens de zomertrainingen. Daar kreeg Van Beek dus nog deze knieblessure bij en dat betekende dat zij eerst vooral rust moest houden. "Misschien is het uiteindelijk, voor dat op gang komen, wel goed geweest. Het afgelopen seizoen is fantastisch geweest, maar ook heel hectisch."

"Geheel uitgerust beginnen aan een nieuwe olympische cyclus kan geen kwaad, maar je moet wel helemaal opnieuw beginnen", vertelt Van Beek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl