Advocaat wil geen 'sfeeraantasters'

Bondscoach Dick Advocaat heeft twee van zijn meest gerenommeerde spelers buiten de selectie gelaten van Servië voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden.

De 36-voudig international Neven Subotic van Borussia Dortmund en AS Roma-middenvelder Adem Ljajic (8 interlands) hebben volgens Advocaat geen zin om voor het nationaal elftal uit te komen.

"Dat soort spelers wil ik niet bij het elftal om te voorkomen dat zij de goede sfeer aantasten", zei Advocaat woensdag bij de bekendmaking van de Servische selectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden. "Iedereen is blij om voor Servië uit te komen. Ik heb geen spelers nodig die daar anders over denken."

Lazovic

De juiste mentaliteit ziet Advocaat juist wel bij Danko Lazovic. De inmiddels 31-jarige oud-speler van Feyenoord, PSV en Vitesse, die zijn laatste interland speelde in 2010, werd verrassend opgenomen in de selectie.

"Ik zag hem spelen tegen Tottenham Hotspur", zei Advocaat over Lazovic, die tegenwoordig bij Partizan Belgrado actief is. "Hij liet inzet en passie zien, de eigenschappen die ik zoek in mijn spelers".

Kwalificatie

Advocaat begon zijn loopbaan als bondscoach van Servië met een 1-1 gelijkspel in het oefenduel met Frankrijk. Servië begint de kwalificatie voor het EK 2016 op 11 oktober uit tegen Armenië. Drie dagen later speelt de ploeg thuis tegen Albanië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl