NOS NieuwsAangepast

Parijs wil verbod gratis plastic tasje

De burgemeester van Parijs wil dat supermarkten niet langer milieuonvriendelijke plastic tasjes verstrekken. Op 20 oktober stemt de gemeenteraad over een verbod op de tasjes, die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik.. Wellicht moeten de supermarkten overschakelen op biologisch afbreekbaar plastic.

Deze week deed de Amerikaanse staat Californië al de eenmalig te gebruiken plastic tasjes in de ban. In april presenteerde Europa een plan om gratis tasjes aan banden te leggen vanwege de milieuvervuiling.

Klimaattop

De Parijse burgemeester Anne Hidalgo wil met het verbod niet alleen het milieu helpen, maar ook het imago van Parijs oppoetsen. In de stad houdt de VN volgend jaar november een grote milieutop. Daar moeten 190 landen een nieuw klimaatakkoord sluiten.

Als voorbereiding op die top kwamen vorige week in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zo'n 125 wereldleiders bij elkaar. Dat gebeurde op uitnodiging van secretaris-generaal Ban Ki-moon. Die benadrukte dat de tijd van praten voorbij is en dat er nu moet worden opgetreden tegen klimaatverandering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl