NOS NieuwsAangepast

Acht jaar voor dodelijke wurgseks

Een man uit Roermond is veroordeeld tot acht jaar cel, omdat hij zijn huisbaas heeft gedood bij een seksspel. De twee hadden ruim twee jaar geleden wurgseks met elkaar, maar dat liep verkeerd af.

De huurder bond de huisbaas op diens verzoek vast en plakte zijn mond af. Terwijl de twee seks hadden, trok de man de keel van zijn huisbaas dicht met een elektriciteitssnoer. De huisbaas kreeg te weinig lucht en stikte.

Bankrekening geplunderd

De dader belde geen 112, maar nam na de seks de gsm en de pinpas van de huisbaas mee en ging ervandoor. Met de pas haalde hij de bankrekening van de huisbaas leeg. Binnen een paar dagen gaf hij al het geld uit.

De politie wist de man uiteindelijk te pakken, omdat hij pinde met de gestolen pas.

Geen respect

De rechter rekent het de man zwaar aan dat hij misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen van de huisbaas: "Verdachte heeft het vertrouwen dat het slachtoffer in hem stelde en waardoor hij zich volledig aan verdachte overgaf, in zodanige mate geschaad dat het het slachtoffer noodlottig is geworden."

"Dit duidt op een ernstig gebrek aan respect voor het slachtoffer", gaat de rechter verder. "Dit gebrek aan respect krijgt een vervolg als verdachte nalaat om de hulpdiensten in te schakelen."

Hogere eis

De rechtbank vindt dat de man schuldig is aan doodslag, omdat hij wist dat de wurgseks gevaarlijk kon zijn. Ondanks het risico dat de huisbaas kon overlijden, ging hij er toch meer door.

De straf is wel veel lager dan wat het Openbaar Ministerie had geëist: 16 jaar cel. Het OM ging uit van kwade opzet, maar daar is volgens de rechtbank geen sprake van. Verder heeft de rechter er rekening mee gehouden dat de dader licht verminderd toerekeningsvatbaar is.

Het is niet de eerste keer dat de man is veroordeeld. Hij zat eerder al vast voor oplichting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl