NOS NieuwsAangepast

Afpersing De Mol: wat is er bekend?

Sinds oktober 2013 probeert iemand John de Mol af te persen en worden zijn zus Linda en haar kinderen bedreigd. In de eerste brief die De Mol ontvangt wordt een groot geldbedrag geëist. Bij het uitblijven van een betaling zal zus Linda en haar kinderen iets overkomen. De familie moet reageren door middel van het plaatsen van advertenties in de krant.

In de brieven laat de afperser weten dat hij een spel wil spelen met De Mol. "Het kwam erop neer dat hij bepaalde opdrachten gaf die uitgevoerd moesten worden. Telkens zou op een andere locatie een opdracht liggen", legt Peter R. de Vries uit in RTL Late Night.

De Vries is sinds de eerste brief betrokken bij de zaak. De Mol wil dat hij meekijkt en advies geeft. "De afperser had uitgedacht welke chauffeur naar die plekken moest rijden, waar die plekken waren en hoe laat vertrokken moest worden."

DNA

Het afgelopen jaar ontvangt De Mol vele brieven, het precieze aantal is onbekend. Soms is het een paar weken stil, maar de brieven blijven toch komen.

Er komt schot in de zaak als op 18 september een doos met gebak bij het huis van John de Mol in Blaricum wordt bezorgd. Bijgevoegd zit een nieuwe dreigbrief. Het DNA dat wordt gevonden op de brief leidt niet tot een match in het systeem van de politie.

Naast de doos en de brief, zijn er nog drie andere brieven verstopt die dag. Eén onder een steen in Huizen, één bij Slot Zeist en de laatste bij de gemeentelijke begraafplaats in Zeist.

Namen onderzocht

Het gebak komt uit een bakkerij in Blaricum. Medewerkers kunnen een omschrijving geven van de man die het gebak drie dagen eerder bestelde. Aan de hand daarvan wordt een compositietekening gemaakt. De politie zoekt ook naar een tweede klant die op het moment van de bestelling in de winkel is en mogelijk meer kan zeggen over de man.

Op 30 september is de compositietekening van de man te zien in een uitzending van Opsporing Verzocht. De politie krijgt de volgende dag 150 tips binnen. Enkele namen die zijn genoemd, worden onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl