Djokovic bij de les tegen Pospisil

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Peking. De als eerste geplaatste Serviër ondervond aardig wat tegenstand van de Canadees Vasek Pospisil, maar klaarde de klus in straight sets: 6-3, 7-5.

Na de snelle eerste set, waarin de oppermachtige Djokovic twee keer de service van Pospisil brak, kwam de partij in het tweede bedrijf op gang. Pospisil (ATP-41) haalde met sterke opslagen en vlammende forehands veel punten binnen en brak op 3-3 de service van Djokovic.

Setpoint Pospisil

Op 5-4 kreeg Pospisil een setpoint op eigen service, maar een aantal onnodige fouten van de Canadees en sterk spel van Djokovic keerden het tij in de tweede set. Twee games later drukte Djokovic door. Hij dwong Pospisil achter de baseline, bleef profiteren van de fouten bij z'n tegenstander en haalde op het derde matchpoint de wedstrijd binnen.

Djokovic, viervoudig winnaar in Peking, speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van de partij tussen de als vijfde geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov en de Spanjaard Pablo Andújar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl