NOS SportAangepast

Kvitová sterk, eliminatie Wozniacki

Petra Kvitová heeft op WTA-toernooi van Peking de derde ronde bereikt. De als derde geplaatste Tsjechische, die in de openingsronde een bye had, was in twee sets te sterk voor thuisspeelster Peng Shuai: 6-4, 6-2.

Peng baarde recentelijk opzien op de US Open, waar zij de halve finales bereikte en door kramp uiteindelijk de strijd moest staken tegen Caroline Wozniacki.

De Chinese hardhitter mocht tegen Kvitová alleen in de begin even aan de zege denken. Peng nam voor eigen publiek een 2-0 voorsprong, maar verloor daarna twaalf van de zestien games.

Clash met Venus

Kvitová, die afgelopen week in Wuhan zegevierde, maakt zich nu op voor een clash met Venus Williams. De twee dwongen elkaar dit jaar tot het uiterste. "Ik speelde tegen haar in Doha, 7-6 in de derde set. En op Wimbledon, 7-5 in de derde set. Het zijn altijd flinke gevechten", keek de Tsjechische vooruit.

Voor Wozniacki zit het toernooi er al op in de tweede ronde. De als zesde geplaatste Deense, die op haar laatste drie toernooien minimaal de halve finales bereikte, verloor een twee uur durend gevecht met de Australische Samantha Stosur met 4-6, 6-7 (9).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl