NOS VoetbalAangepast

Simeone moet Atlético kracht geven

Voor Atlético Madrid-trainer Diego Simeone wordt de topper tegen Juventus zijn eerste Champions Leaguewedstrijd van het seizoen. Hij moest vanwege een schorsing tandenknarsend vanaf de tribune toekijken hoe zijn ploeg in het openingsduel verloor van Olympiakos (3-2).

De UEFA strafte Simeone voor zijn gedrag rond de Champions Leaguefinale tegen stadgenoot Real. Daarmee was het leed nog niet geleden, want ook in de competitie moesten de spelers van Atlético hun trainer missen.

Zes wedstrijden werd Simeone geschorst, omdat hij tijdens de Spaanse Supercup de vierde man een tikje op zijn achterhoofd gaf en daarna het publiek opzweepte tegen de arbiters.

Boss is back

Als er weleens wordt getwijfeld aan de invloed van een trainer langs de lijn, dan gaat het niet over de Argentijn. Vooral in stadion Vicente Calderon weet hij zijn spelers naar een hoger niveau te brengen. Simeone werd tijdens zijn schorsing dan ook enorm gemist.

"Je merkt dat hij er niet bij is, omdat je sommige dingen niet kunt zien vanaf de tribune. Hij is tijdens wedstrijden altijd veel met ons in gesprek", zegt verdediger Diego Godín.

Onverslaanbare indruk

Atlético Madrid kan de steun van de trainer goed gebruiken, want tegenstander Juventus maakt dit seizoen een onverslaanbare indruk in de verschillende competities. Alle wedstrijden werden gewonnen en dat is voor een groot deel toe te schrijven aan keeper Gianluigi Buffon.

Hij snoert de critici de mond, want vorig seizoen drongen zij nog aan op het afscheid van de 36-jarige aanvoerder. Buffon heeft al tien wedstrijden lang, sinds april van dit jaar, geen bal uit zijn doel hoeven halen.

Goede herinneringen

"Het is lastig om een zwakke plek te vinden in dit Juventus. Ze zijn enorm sterk in de aanval en hebben snelle verdedigers. We moeten een enorm hoog niveau zien te halen", zo keek Simeone vooruit. Zelf speelde hij acht seizoenen in de Serie A en hij heeft goede herinneringen aan de wedstrijden tegen Juve. Vier keer ging hij als winnaar van het veld, slechts één keer moest Simeone een nederlaag verwerken.

Atlético speelt alsof het een spiegelbeeld is van de gedreven trainer, vindt Juve-coach Massimiliano Allegri: "Het karakter van de coach zit in de ploeg. Ze gaan voor elkaar door het vuur en vechten voor de overwinning."

"Hun fysieke spel geeft de tegenstander geen tijd om rustig te spelen of zelfs na te denken. Het is de verdienste van Simeone dat hij dat op zijn ploeg over heeft weten te brengen. De landstitel en de finaleplek in de Champions League vorig jaar zijn daarvan het bewijs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl