NOS VoetbalAangepast

De Boer: bewezen dat we beter zijn

Ajax-trainer Frank de Boer heeft nog best een goed gevoel overgehouden aan het 1-1 gelijkspel in de Champions League bij Apoel Nicosia. Ondanks de gemiste kansen en een discutabele strafschop tegen.

"Uiteindelijk ben ik teleurgesteld, maar ook trots, want we waren heer en meester", zegt De Boer. "We maakten soms net de verkeerde keuzes bij het inspelen, maar er waren meer goede keuzes dan slechte."

Over de penalty voor Apoel (na vermeend hands van Ricardo van Rhijn, red.) zei hij: "Het was niks. We hebben bewezen dat we beter zijn dan Apoel, maar het blijft een linke ploeg."

Gemiste kansen

Toch knagen de gemiste kansen op een overwinning wel aan De Boer. "Serero moet 'm gewoon maken", zegt hij over de Zuid-Afrikaan, die in blessuretijd net naast schoot.

"Maar ook Kolbeinn Sigthórsson in de tweede minuut", gaat hij verder. "Dat was een fantastische aanval en die moet er ook in op dit niveau."

Barcelona

Ajax moet nu twee keer tegen Barcelona en zal punten moeten pakken om Europees te overwinteren. Daar heeft De Boer alle vertrouwen in.

"Dat is een must. Ik ben er heilig van overtuigd dat als we spelen zoals de eerste twee duels we gewoon punten pakken tegen Barcelona."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl