Roma pakt punt bij Manchester City

Manchester City heeft ook zijn tweede duel in de het nieuwe Champions League-duel niet kunnen winnen. Het bezoekende AS Roma hield een punt over aan het duel, dat in 1-1 eindigde.

City kwam al na vier minuten op 1-0 uit een penalty; Maicon trok Sergio Agüero onderuit en de Argentijn benutte de door arbiter Björn Kuipers toegekende strafschop zelf. Maicon kwam even later zelf in scoringspositie na een rush over rechts, maar zijn schot belandde op de lat.

Doelpunt 38-jarige Totti

Halverwege de eerste helft kwam Roma langszij dankzij de zaterdag 38 jaar oud geworden Francesco Totti. Hij zocht goed de diepte, werd aangespeeld door Radja Nainggolan en verschalkte doelman Joe Hart met een delicaat tikje met de buitenkant van zijn rechtervoet. Doelman Joe Hart voorkwam aan het eind van de eerste helft dat Gervinho met een diagonaal schot vanaf de rechterflank Roma op 2-1 zette.

City had met invallers Frank Lampard en James Milner na rust wel het beste van het spel en het voor de pauze nog zo creatieve Roma werd steeds beter aan banden gelegd.

Roma, dat in zijn eerste wedstrijd thuis met 5-1 had gewonnen van CSKA Moskou, staat in de poule nu tweede met vier punten, twee minder dan Bayern München en drie meer dan City, dat nog op één punt staat.