Ajax verzuimt te winnen op Cyprus

Ajax heeft in zijn tweede wedstrijd in groep F van de Champions League bij Apoel Nicosia met 1-1 gelijkgespeeld. De Amsterdammers kregen voldoende mogelijkheden om een zege te boeken op Cyprus, maar moesten net als tijdens de eerste wedstrijd genoegen nemen met een remise.

Ajax begon sterk en zag Kolbeinn Sigthórsson al vroeg twee kansen missen. Bij de eerste schoof hij de bal naast, bij de tweede kwam hij een teenlengte tekort. De ploeg hield een overwicht en kwam verdiend op 1-0. Lasse Schöne stuitte nog op keeper Urko Pardo, uit de rebound scoorde Lucas Andersen.

Even later meende de assistent-arbiter naast het doel hands van Ricardo Van Rhijn te zien en Gustavo Manduca scoorde vanaf de stip. Meteen was de rust weg uit het spel van de Amsterdammers en kwam er meer gevaar van Apoel. Cillian Sheridan had kunnen scoren, maar nu kwam híj net tekort.

Overtreding Cillessen

Apoel leek na de rust, loerend op de counter, Ajax weer het meeste balbezit te gunnen. Na een Cypriotisch foutje was Schöne dicht bij een doelpunt, uit de tegenaanval kopte Sheridan net naast. Even later mocht Ajax niet klagen toen een overtreding van Jasper Cillessen buiten de zestien slechts geel opleverde.

Het spel ging op en neer, met een wat beter Ajax dat in een hoger tempo dan voor de rust een gaatje zocht in de Apoel-defensie. Kansen waren er aan beide kanten: een link schot van Sérgio en Sigthórsson stuitte op doelman Pardo, die zich wel bijna verkeek op een vrije trap van Van Rhijn. In blessuretijd schoof Thulani Serrero in vrije positie de bal net naast.