Prachtige zege PSG op Barcelona

Paris St. Germain heeft aan een verrukkelijke Champions League-wedstrijd tegen Barcelona drie punten overgehouden. In eigen huis boekten de Fransen een verdiende 3-2 overwinning.

PSG, zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic, kwam via David Luiz (schot uit de draai) na tien minuten op voorsprong. Amper een minuut later had Lionel Messi de stand al weer gelijkgetrokken met een geplaatst schot volgend op een superieur een-tweetje met Iniesta.

De Catalanen hadden in zes competitieduels en één Champions League-potje nog geen tegendoelpunt tegengekregen, maar werden een kwartier na de gelijkmaker opnieuw op achterstand gezet door Marco Verratti, die van dichtbij een voorzet van rechts binnenkopte.

Assist Van der Wiel

Barcelona kwam er aan het begin van de tweede helft nauwelijks aan te pas. Op rechts werd Jordi Alba voortdurend overvleugeld en hij moest ook van afstand toezien hoe Gregory van der Wiel met een voorzet van rechts Matuidi in staat stelde om PSG op 3-1 te zetten. Amper twee minuten later maakte Neymar er met een bekeken schot met de binnenkant van de rechtervoet 3-2 van.

PSG besloot daarna zich te richten op het verdedigen van de voorsprong, waardoor Barcelona ineens weer meer balbezit kreeg. Marquinos voorkwam kort voor tijd dat Alba van dichtbij raak kon schieten, waarna Munir met een ziedend schot ook nog de paal schampte namens Barcelona.