Huntelaar bezorgt Schalke punt

Klaas-Jan Huntelaar toonde zich tijdens de tweede speelronde van de Champions League van waarde voor Schalke 04. Dankzij een treffer van Huntelaar hielden de Duitsers aan de thuiswedstrijd tegen het bescheiden Maribor een punt over: 1-1.

Huntelaar, die de gehele wedstrijd meedeed, strafte tien minuten na rust een defensieve fout van Maribor af. Nadat hij de bal in de voeten geschoven kreeg van een Sloveense verdediger, schoot hij vanuit de draai in de korte hoek raak.

Met zijn doelpunt herstelde de international een 1-0 achterstand, nadat de bezoekers vanuit een fraai uitgespeelde aanval Damjan Bohar de bal eenvoudig binnen konden laten schieten.

Matic beslissend voor Chelsea

In dezelfde groep verzekerde Chelsea zich van de eerste zege tijdens deze jaargang van de Champions League. De formatie van José Mourinho won met 1-0 bij Sporting Portugal, na een doelpunt van Nemanja Matic. De voormalig speler van Vitesse kopte een vrije trap van Cesc Fàbregas tegendraads binnen.

Met de overwinning herstelde Chelsea, dat nu met vier punten aan kop gaat in groep G, zich van het gelijkspel tegen Schalke 04 (1-1).