NOS SportAangepast

RW Racing praat met vijf coureurs

Het Nederlandse team RW Racing GP zal in 2015 in de Moto3-klasse uitkomen met één rijder op een Honda. Manager Jarno Janssen is in gesprek met een aantal coureurs, onder wie Scott Deroue.

Janssen reageerde dinsdag verheugd op het nieuws dat Eurosport de uitzendrechten heeft verworven voor Nederland en België. Daardoor zullen de trainingen en races van de Moto3 de komende vier jaar weer op een open net te zien zijn.

"In de eerste plaats zijn we blij dat we volgend jaar een competitieve machine hebben", stelt Janssen. "We zijn Honda dankbaar voor het vertrouwen. Dat betekent veel, aangezien we een moeilijk jaar doormaken. Dat is een reden waarom we een startplaats moeten inleveren. We hopen in 2016 weer met twee rijders aan de start te staan."

Vijf belangstellenden

Wie in 2015 op de motor mag zitten, is nog onderwerp van de onderhandelingen. "Een vijftal coureurs heeft belangstelling getoond, zowel topcoureurs als jonge talenten", zei Janssen.

Deroue is één van de kandidaten. Het is niet alleen een kwestie van nationaliteit of budget, Honda heeft hier ook een stem in. Door de tv-aandacht en goede motor ziet Janssen nieuwe sponsormogelijkheden.

"We zijn in gesprek met een aantal grote bedrijven over een meerjarige overeenkomst. Moto3 is een populaire klasse met spectaculaire races", aldus Janssen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl