NOS VoetbalAangepast

Machlas: Ajax blijft speciaal

Een bijzondere avond voor Nikos Machlas. De oud-speler van zowel Ajax als Apoel Nicosia is vanavond eregast bij de Champions League-wedstrijd op Cyprus.

De voormalig aanvaller kent een historie in Nederland. In 1996 maakte hij de overstap naar Vitesse, waar hij in het tweede seizoen grote indruk maakt met een totaal van 34 doelpunten in 32 wedstrijden. Na zijn derde seizoen in Arnhem waren diverse grote clubs voor hem in de markt, maar koos hij voor Ajax. Na vier seizoenen beëindigde hij zijn carrière in 2008 bij Apoel Nicosia, waarmee hij in seizoen 2006-2007 kampioen werd van Cyprus.

Teammanager

Op dit moment is de Griek vice-president en technisch directeur bij Ofi Kreta: "Het gaat goed, ik start nu een nieuwe periode in mijn leven. Ik vind het leuk om nu bezig te zijn met voetbal op een andere manier." Ook is Machlas bezig met het opzetten van een voetbalschool.

Machlas heeft goede herinneringen aan zijn periode in Nederland: "Ajax is voor mij een van de beste clubs ter de wereld. Voor mij is het een goede ervaring geweest."

"Beste mag winnen"

Op de vraag wie er vanavond gaat winnen, moet Machlas een antwoord schuldig blijven. "Het is moeilijk om te voorspellen wie er vanavond gaat winnen. Beide ploegen spelen aanvallend voetbal. Ik hoop op een mooie wedstrijd met een goede sfeer, waarbij de beste mag winnen."

Om 20.45 uur trapt Apoel Nicosia af tegen Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl