NOS NieuwsAangepast

Tropenartsen definitief geen ebola

De Nederlandse tropenartsen die in Sierra Leone werkten, hebben definitief geen ebola. Dat meldt de Lion Heart Foundation, de organisatie waar de twee voor werkten.

Nick Zwinkels en Erdi Huizenga hebben twee weken in vrijwillige quarantaine doorgebracht. De organisatie meldt dat de twee opgelucht zijn.

Heropenen kliniek

Wel zijn ze "nog steeds enorm bezorgd over de ebola-crisis in West-Afrika en gemotiveerd om de kliniek zo snel mogelijk weer te kunnen openen". Ze willen in de kliniek in Yele reguliere patiënten en ebola-patiënten opvangen en laten weten dat dat een enorme uitdaging is waar steun van de Nederlandse overheid voor nodig is.

Zwinkels en Huizenga werkten enkele maanden in Sierra Leone toen het ebola-virus uitbrak. Nu de twee artsen daar niet zijn, is de kliniek gesloten.

Twee weken geleden trokken ze aan de bel bij de ambassade in Ghana omdat drie patiënten die ze hadden behandeld, later ebola bleken te hebben. Daarna werden ze snel teruggevlogen naar Nederland en in het ziekenhuis in Leiden onderzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl