NOS VoetbalAangepast

Ronaldo en Messi jagen op Raúl

De aanhoudende strijd om de titel van beste voetballer tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi heeft een nieuw richtpunt: het recordaantal Champions League-doelpunten van Raúl.

De voormalige Spaanse topaanvaller voert nu nog de lijst aan met 71 doelpunten (66 namens Real Madrid, vijf in het shirt van Schalke 04), maar dat record gaat er dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid aan. De enige vraag is wie van de eeuwige rivalen hem als eerste bijhaalt; Ronaldo of Messi?

Beiden begonnen het seizoen met 67 Champions League-doelpunten achter hun naam. Ronaldo voegde er in de openingswedstrijd van Real Madrid eentje aan zijn totaal toe. Barcelona-ster Messi kwam niet tot scoren.

Mijlpaal

Lang leek de Argentijn onbedreigd op de mijlpaal af te stevenen, maar afgelopen seizoen maakte Ronaldo een ongekende inhaalslag. De Portugees scoorde maar liefst zeventien keer (een recordaantal), terwijl Messi bleef steken op acht doelpunten. Ook het seizoen ervoor kroonde Ronaldo zich tot topscorer van het miljoenenbal.

Het kan maar zo zijn dat het record er vandaag of morgen al aan gaat. Messi scoorde immers al eens vier en vijf doelpunten in één wedstrijd. Ronaldo is ook zeker tot zoiets in staat.

Stuivertje wisselen

Wie het record ook verbetert, de kans is groot dat het de komende jaren stuivertje wisselen zal zijn aan de top van de lijst met topscorers. Pas wanneer een van de twee supersterren besluit te stoppen, zal de ander zich het record echt eigen kunnen maken.

Daar hoefde Raúl zich jarenlang geen zorgen over te maken. Hij raakt dan wel binnenkort het record kwijt (het tweede in korte tijd), maar hij mocht zich ruim dertien jaar de topscorer aller tijden noemen, nadat hij in 2001 met 24 treffers het record van Mário Jardel had overgenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl