NOS VoetbalAangepast

Van den Brom: geen opdracht AZ

John van den Brom begint zonder specifieke doelstelling aan zijn nieuwe baan als trainer van AZ. "Ik heb geen opdracht meegekregen. Bovendien ben ik pas één dag hier", zei de 47-jarige opvolger van Marco van Basten, die wel als een van zijn assistenten aanblijft.

"Qua begroting is AZ de zesde club van Nederland, dus je zou zeggen dat we zesde moeten worden. Dat vind ik alleen geen doelstelling. Met een zesde plaats heb je niets."

Van den Brom, die voor twee jaar heeft getekend, vindt het niet vreemd om zijn voorganger naast zich op de bank te hebben. "Nee, ik vind het juist mooi. Ik heb er ook niet over gedacht om eigen mensen mee te nemen. Ik ben ook niet achterlijk. Je weet wat je hier hebt."

Gelijkwaardigheid

De kersverse hoofdtrainer voegde daaraan toe dat hij ernaar streeft zoveel mogelijk op basis van gelijkwaardigheid met Van Basten en zijn tweede assistent Dennis Haar te werken. "Ik ben niet het type dat zegt: ik ben de baas. Als speler was ik ook een teamspeler, dat heb ik als trainer doorgetrokken."

De oud-coach van Anderlecht en Vitesse zag zijn ploeg zaterdag al aan het werk tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, die met 3-2 werd gewonnen. De eerste indrukken zijn hem goed bevallen. "De speelstijl staat mij aan, dus daar ga ik weinig aan veranderen. Wat goed is, is goed."

Van den Brom is ook benaderd door Heracles, om daar Jan de Jonge op te volgen, maar zag van de Almelose club af. "Daar had ik geen goed gevoel bij."

Zwarte bladzij

De coach begint weer vol goede moed aan zijn nieuwe klus. Hij gaf toe dat zijn ontslag in België hem zwaar is gevallen. "Dat is wel een zwarte bladzij voor mij. Niemand wil ontslagen worden. Ik heb eerst twee maanden afstand genomen van het voetbal, dat was een hele goede move. Daardoor kon ik weer dingen doen die ik normaal niet kon doen.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl