NOS WielrennenAangepast

Sky bevestigt komst Poels

Wout Poels maakt de overstap naar Team Sky. Dit bevestigt de Engelse wielerformatie dinsdagochtend. De 26-jarige Nederlander komt over van Omega Pharma - Quick-Step.

"Ze hebben de bedoeling om mij me verder te laten ontwikkelen. En gelukkig behoort dat ook tot de mogelijkheden. In het eerste jaar moet ik gaan investeren en mijzelf laten zien. Mocht ik de Tour gaan rijden, dan zal dat natuurlijk in dienst van Chris Froome zijn. Maar ik ga ook zeker mijn eigen kansen krijgen daar", meent Poels.

"Ze hebben een duidelijk doel met mij de komende jaren en ik kijk ernaar uit om als renner verder te groeien. Ik ben er trots op dat ik ga rijden voor de beste ploeg in het rondewerk."

"We volgen Wout al een tijdje"

"We volgen Wout al een tijdje en we bewonderen zijn talent op de fiets. Hij heeft een geweldig potentieel. Hij is met name indrukwekkend op de korte klimmetjes", stelt teambaas Dave Brailsford.

Naast Poels kondigt Sky ook de komst aan van Nicholas Roche (Tinkoff), Lars Petter Nordhaug (Belkin), Leopold König (NetApp) en Andrew Fenn (Omega Pharma - Quick-Step).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl