NOS NieuwsAangepast

Tbs'er Rooyse Wissel weggelopen

Een patiënt van tbs-kliniek De Rooyse Wissel is tijdens zijn verlof aan zijn begeleider ontsnapt. Het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt dat de man "zich aan zijn verlof heeft onttrokken" en wil verder niets zeggen vanwege het onderzoek door het Openbaar Ministerie.

Het EO-programma Dit is de Dag meldt dat het om Hans de B. gaat. De tbs' er ontsnapte donderdag. Hij is veroordeeld voor poging tot doodslag.

Teeven

De Rooyse Wissel in Oostrum bij Venray kwam de laatste tijd vaker negatief in het nieuws. Zo bleek dat patiënten in de kliniek makkelijk aan wapens en drugs konden komen.

Na een bezoek van staatssecretaris Teeven werd een patiëntenstop ingesteld, die nog steeds geldt. Eind augustus kwam de kliniek opnieuw in het nieuws toen drie patiënten kort achter elkaar overleden.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie voor Veiligheid onderzochten De Rooyse Wissel. Beide inspecties concludeerden dat er geen sprake is van misstanden.

Andere tbs'er

In juli bleef een tbs'er uit De Rooyse Wissel weg nadat hij op proefverlof was geweest. Hij werd later opgepakt in de HEMA in Maarssen. Hij was door iemand herkend na een uitzending van Opsporing Verzocht waarin een foto van de tbs'er was getoond.

Volgens een woordvoerder van het ministerie is er jaarlijks sprake van 70.000 keer verlof. Hij benadrukt dat het slechts in klein aantal gevallen misgaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl