NOS NieuwsAangepast

Polsbandje voor toeristen Thailand

Thailand gaat toeristen een polsbandje geven. Zo kunnen mensen snel worden geïdentificeerd als ze in de problemen zijn geraakt. Dat heeft de Thaise minister van Toerisme, Kobkarn Wattanavrangkul, bekendgemaakt.

Bij het inchecken in het hotel krijgen de vakantiegangers een bandje met daarop een nummer waaraan hun persoonsgegevens en verblijfplaats zijn gekoppeld. Toeristen die verdwaald zijn, dronken op straat hangen of in grote problemen zijn geraakt kunnen zo snel door de politie worden geholpen, is de gedachte.

Veilig

De maatregel volgt onder meer op de moord op twee Britse toeristen, enkele weken geleden. Zij werden om het leven gebracht en teruggevonden op het strand van het eiland Koh Tao. De dubbele moord leidde tot veel ophef en de vraag werd opgeworpen of Thailand wel een veilig vakantieland is. Het toerisme is voor Thailand een belangrijke bron van inkomsten. De sector is goed voor bijna tien procent van het Thaise bbp.

Niet iedereen is te spreken over het plan om polsbandjes uit te delen. Volgens de Thaise minister zijn hotels bang dat toeristen het bandje niet willen dragen. Toch spreekt ze al over een mogelijke volgende stap: het elektronisch volgen van reizigers in Thailand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl