NOS NieuwsAangepast

"Fraude bij schoonmaak in fastfood"

Twee schoonmaakbedrijven die werken in de fastfoodsector worden verdacht van allerlei onregelmatigheden. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Belastingdienst, het UWV, gemeenten en de politie hebben vorige week bij veertien filialen van een fastfoodketen werknemers van de twee schoonmaakbedrijven gecontroleerd.

De controleurs denken dat er sprake is van zwart, illegaal en onveilig werk en uitkeringsfraude. De bedrijven worden ook verdacht van overtreding van de Arbeidstijdenwet en van de Wet minimumloon.

Uitbuiting

De controlerende instanties werken samen om malafide schoonmaakbedrijven aan te pakken. Misstanden leiden tot uitbuiting van werknemers, oneerlijke concurrentie en verdringing op de arbeidsmarkt, zegt de Inspectie SZW.

Begin deze maand arresteerde de Inspectie al drie mensen die betrokken zouden zijn bij fraude met de loonadministratie van een schoonmaakbedrijf, dat werkt in de fastfoodbranche. Onder hen is de eigenaar van het schoonmaakbedrijf. Door zijn toedoen zou de staat meer dan 2 miljoen euro aan belastingen zijn misgelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl