NOS VoetbalAangepast

Ibrahimovic stookt het vuurtje op

Paris Saint-Germain-aanvoerder Zlatan Ibrahimovic moet het treffen met zijn voormalig werkgever FC Barcelona wegens een hielblessure aan zich voorbij laten gaan. Toch maakte de spits van PSG graag van de mogelijkheid gebruik om het vuurtje even op te stoken.

In een tv-interview sprak Zlatan over zijn ervaringen bij Barcelona. De Zweed zei weliswaar mooie herinneringen te koesteren aan zijn ene seizoen (2009-2010) bij Barça, maar voegde eraan toe dat het níet winnen van de Champions League in dat jaar voor hem persoonlijk een grote teleurstelling was.

Barcelona werd destijds in de halve finales uitgeschakeld door Internazionale, waarbij Zlatan in beide wedstrijden door trainer Pep Guardiola werd gewisseld. In het tv-gesprek bleek Zlatan dat nog niet vergeten.

"Door slechte beslissingen van iemand"

"We hadden het beste team ter wereld, maar het lukte ons niet om de Champions League te winnen. Door slechte beslissingen van iemand", sprak Zlatan cynisch in de richting van Guardiola. Oud-trainer Guardiola, die inmiddels aan het roer staat bij Bayern München, wordt in Barcelona nog altijd op handen gedragen.

De eerste wedstrijd in Milaan verloor Barcelona destijds met 3-1, waarna thuis met 1-0 werd gewonnen. Daarmee kwam Barcelona een doelpunt tekort om de finale te bereiken. Bij een 0-0 stand haalde Guardiola in die thuiswedstrijd Zlatan in de 63ste minuut naar de kant.

In het tv-interview zei Zlatan dat het incident hem lang heeft achtervolgd, maar dat hij het inmiddels achter zich heeft gelaten. "Het is zoals het is. Nu moet je daarover niet meer klagen en het vergeten. Ik heb mooie momenten beleefd bij Barcelona."

"De club is nieuw in de Champions League"

Ondanks dat Zlatan een goedgevulde prijzenkast heeft, ontbreekt de Champions League nog op zijn palmares. Bij Paris Saint-Germain hoopt hij die wens in de herfst van zijn carrière in vervulling te laten gaan. "We zitten nog in een leerproces. De club is nieuw in de Champions League en we doen ervaring op. Het team is geformeerd in twee jaar en we hebben tweemaal de kwartfinales bereikt. Dit jaar willen we dat overtreffen", aldus de Zweed.

"Het gaat om kleine details die het verschil maken. We hopen dat die details ditmaal in ons voordeel zijn. Ik zou erg blij zijn als ik de Champions League zou kunnen winnen. Na je loopbaan kijk je terug op alle bekers die je hebt gewonnen. Als je hem wint, dan zou dat geweldig zijn. Zo niet, dan zou het geen ramp zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl