NOS NieuwsAangepast

Betoging om politiegeweld Mexico

In het zuidwesten van Mexico zijn duizenden studenten de straat op gegaan. Ze zijn boos over het geweld van afgelopen weekend, toen de politie hardhandig ingreep bij een vreedzame betoging. Er vielen vrijdagnacht en zaterdag zes doden en er zijn sindsdien tientallen studenten vermist.

De betogers gooiden nu stenen en brandbommen naar het gebouw van het regionale parlement in de stad Chilpancingo. Op de muren schreven ze leuzen over het "bloedbad van Iguala".

In Iguala sloeg de politie afgelopen weekend studentendemonstraties voor meer geld voor de universiteit hard neer. Agenten schoten twee studenten dood, waarop het geweld escaleerde en nog vier mensen omkwamen. 22 politieagenten zijn vastgezet voor het gebruiken van "buitensporig geweld".

Spoorloos

Tot woede van de studenten bleek gisteren dat 57 studenten sinds afgelopen weekend spoorloos zijn. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er aanwijzingen dat de gearresteerde agenten bij de verdwijningen betrokken zijn, maar is het onduidelijk waar de studenten zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl