NOS NieuwsAangepast

Indringer kwam diep in Witte Huis

De 42-jarige Texaan die op 19 september over het hek van het Witte Huis klom, is verder het gebouw in gekomen dan de Secret Service beweert. Dat hebben anonieme bronnen gezegd tegen onder meer de Washington Post.

Volgens de beveiliging van het Witte Huis kwam de man net voorbij een toegangsdeur, maar de Washington Post schrijft dat de indringer in meerdere ruimtes is geweest.

De 42-jarige man zou al halverwege de begane grond zijn geweest toen hij werd opgepakt. Volgens de krant had hij zo'n vijftig meter in het Witte Huis afgelegd.

Zorgen

Het Republikeinse lid van het Huis van Afgevaardigden Jason Chaffetz zegt dat de Secret Service een verzoek om meer informatie heeft geweigerd. Hij maakt zich zorgen: "Het lijkt erop dat de beveiliging van het Witte Huis er de afgelopen jaren niet beter op is geworden, eerder slechter".

President Obama en zijn vrouw waren niet thuis toen de man het gebouw binnendrong. Een van hun twee kinderen was er wel.

Irak-veteraan

De indringer was de oud-militair Omar Gonzalez. Hij zou over het hek zijn geklommen om met de president te praten. In juli werd de Irak-veteraan al eens gearresteerd voor wapenbezit. Vorige maand werd hij met een hakbijl bij het Witte Huis gesignaleerd, maar om onduidelijke redenen niet gearresteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl