NOS NieuwsAangepast

Musici vinden Wouter Hamel beste

Pop- en jazz-zanger Wouter Hamel heeft de Gouden Notekraker 2014 gewonnen in de categorie Muziek. De jaarlijkse prijs werd gisteravond uitgereikt in Paradiso in Amsterdam. Bij de Gouden Notekraker wijzen vakgenoten de artiest aan die volgens hen het afgelopen jaar het opvallendst heeft gepresteerd.

Hamel liet de andere genomineerden Mr. Probz en Tim Knol achter zich. De nominatiecommissie prees hem voor "zijn heldere geluid, perfecte timing en prachtige eigen sound."

Hamels zelfgeschreven nummers met pop- en jazzinvloeden zijn populair in binnen- en buitenland. De zanger trad afgelopen jaar op in 50 binnenlandse theaters en op diverse podia in Europa en Azië.

Schuurmans

Ook in de categorie Televisie wordt jaarlijks een Gouden Notekraker uitgereikt, aan de acteur met de beste prestaties op het scherm. Vakgenoten kozen dit jaar Daan Schuurmans, die volgens de nominatiecommissie "het camera-acteren niet alleen beheerst maar ook kan laten overkomen als een schijnbaar moeiteloze prestatie."

De Gouden Notekrakers worden georganiseerd door Sena en Norma, twee organisaties die de belangen van kunstenaars behartigen. Eerdere winnaars in de categorie Muziek zijn onder meer Racoon en Bløf. Ook de onlangs overleden pianist en componist Erik van der Wurff viel een keer in de prijzen.

Bij de acteurs hebben onder anderen Annet Malherbe en Carice van Houten al eens een Notekraker gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl