NOS NieuwsAangepast

Flikken weer op voor Televizier-Ring

De strijd om de Gouden Televizier-Ring gaat dit jaar tussen Flikken Maastricht, Penoza en SynDroom. De nominaties voor de prijs, die op 16 oktober wordt uitgereikt, zijn de afgelopen avond bekendgemaakt door de AVROTROS.

De TROS-politieserie Flikken Maastricht was vorig jaar ook genomineerd voor beste tv-programma van het jaar, maar verloor toen van Wie is de Mol? Voor de KRO-misdaadserie Penoza en het RTL 4-programma SynDroom, waarin Johnny de Mol dromen vervult van mensen met een verstandelijke beperking, is het de eerste nominatie.

De Mol

Presentator De Mol is ook weer genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster, de prijs voor tv-man van het jaar. Hij gaat de concurrentie aan met Art Rooijakkers en Humberto Tan. Vorig jaar ging de prijs naar De Mol.

Johnny de Mols tante Linda, die vorig jaar tv-vrouw van het jaar werd, maakt opnieuw kans op die prijs. Ze neemt het op tegen Chantal Janzen en Floortje Dessing.

Jan Smit

De afgelopen weken zijn 725.000 stemmen uitgebracht voor de Televizier-prijzen. Dat is 45 procent meer dan vorig jaar. Tijdens de uitzending op 16 oktober, die wordt gepresenteerd door Jan Smit, kan het publiek stemmen op de genomineerden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl