NOS VoetbalAangepast

Newcastle nog altijd zonder zege

Newcastle United wacht in de Premier League nog altijd op zijn eerste zege van het seizoen. De nummer negentien van Engeland verloor ditmaal met 1-0 bij Stoke City.

Bij Stoke begonnen maar liefst vier voormalig eredivisiespelers op de bank. Marko Arnautovic en Oussama Assaidi mochten nog wel invallen, maar Erik Pieters en Bojan Krkic kwamen niet in actie. Bij Newcastle was er een basisplaats voor Tim Krul, Daryl Janmaat en voormalig Twente-speler Cheick Tioté. Vurnon Anita bleef op de bank.

De thuisploeg begon uitstekend en kwam al na een kwartier op voorsprong. Victor Moses speelde Janmaat uit, gaf de bal keurig voor en Peter Crouch verschalkte Krul met een fraaie kopbal. Newcastle ging daarna in de stromende regen op zoek naar de gelijkmaker, maar Stoke zorgde met razendsnelle counters voor het meeste gevaar.

Ook in de tweede helft kwam Stoke amper in de problemen, maar omdat de ploeg enkele prima kansen miste, bleef het spannend. Vlak voor tijd ging het nog bijna mis voor de thuisploeg. Jack Colback mocht van dichtbij uithalen, maar hij schoot de bal hard tegen de lat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl