NOS VoetbalAangepast

Zege voor Jong Twente en Jong PSV

Jong PSV en Jong FC Twente zijn in de Jupiler League tot winst gekomen. Jong PSV was in het Philips Stadion met 5-1 veel te sterk voor FC Den Bosch, terwijl Jong FC Twente met duidelijke cijfers Fortuna Sittard versloeg: 3-0.

Den Bosch, dat bij winst aansluiting had gekregen bij de subtop, keek na de eerste helft al tegen een achterstand van 3-0 aan. Na ruim een uur stond het 5-0, waarna Barry Maguire vanuit een strafschop de eer redde. Invaller Elvis Kabashi werd in de slotfase weggestuurd met een rode kaart (schoppen).

Gemakkelijke avond

Ook Jong Twente beleefde een gemakkelijke avond. Shadrach Eghan Kwesi opende in de Grolsch Veste na een kwartier de score, waarna Felitciano Zschusschen verantwoordelijk was voor de 2-0. Met tien man, na het wegsturen van Peet Bijen, kwamen de Tukkers via Jari Oosterwijk ook nog op 3-0.

Jong Twente steeg door de overwinning naar plek zeven, Jong PSV bezet nu de veertiende positie. NEC en Roda JC, beide vorig jaar gedegradeerd uit de eredivisie, gaan met 21 punten uit 8 wedstrijden aan de leiding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl