Udinese klimt naar derde stek

Udinese heeft in de Serie A in een aantrekkelijke wedstrijd een zege geboekt op Parma. Het trok in het Noord-Italiaanse duel met 4-2 aan het langste eind.

Antonio di Natale speelde weer een belangrijke rol bij Udinese. De aanvaller scoorde na de 0-1 van José Mauri nog voor de pauze twee keer voor de thuisclub. Udinese ging echter niet met een voorsprong de rust in, omdat ver in blessuretijd Antonio Cassano een strafschop benutte voor de gasten.

In de tweede helft zorgden de Fransen Thomas Heurtaux en Cyril Théréau ervoor dat de punten in Udine bleven. Tussen beide treffers door liep Parma-speler Afriyie Acquah tegen zijn tweede gele kaart aan.

Udinese klom door de overwinning naar de derde positie op de ranglijst. De achterstand op de na vijf speelronden maximaal scorende koplopers Juventus en AS Roma bedraagt drie punten.

Hattrick Djordjevic

Filip Djordjevic was de grote man bij Lazio, dat met Stefan de Vrij en Edson Braafheid in de basis aantrad tegen Palermo. Met drie doelpunten, waarvan de eerste kort voor rust, nam de Servische spits driekwart van de Romeinse productie voor zijn rekening. In blessuretijd bepaalde Marco Parolo de eindstand op 0-4.