NOS VoetbalAangepast

Tweejarig contract Van den Brom

John van den Brom heeft maandagavond een tweejarig contract getekend (tot de zomer van 2016) bij AZ. Van den Brom, die vrijdag al tot een mondeling akkoord kwam met AZ, staat dinsdagmiddag al voor de groep in Alkmaar.

Met aanstelling van Van den Brom is een einde gekomen aan de stoelendans bij AZ. De Alkmaarders zagen de afgelopen weken Marco van Basten terugtreden als hoofdtrainer en de rol van assistent op zich nemen.

Assistent Alex Pastoor, die voorbestemd was Van Basten op te volgen, verliet de club, volgens de leiding wegens een integriteitskwestie. De afgelopen weken trad Dennis Haar daarom op als tijdelijk hoofdtrainer.

Van den Brom, die in het verleden al trainer was bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht, wordt bij AZ geassisteerd door Van Basten en Haar.

Totaalplaatje

"Het totaalplaatje klopt", zei Van den Brom maandagavond. "AZ is een club die om de bovenste plaatsen strijdt. Met Marco van Basten en Dennis Haar erbij hebben we een prima technische staf, met ervaring op veel gebieden. Zaterdag heeft de ploeg een goede indruk op me gemaakt tijdens het uitduel met ADO Den Haag. Daar kunnen we de komende weken op voortborduren. Ik heb zin om weer met een spelersgroep op het veld te staan."

Earnest Stewart, de directeur voetbalzaken bij AZ, toonde zich content met het aanstellen van Van den Brom. "John is een trainer met een goed oog voor talent. Bij AGOVV stond hij bijvoorbeeld aan de wieg van de carrières van Nacer Chadli en Dries Mertens."

"In Arnhem brak Marco van Ginkel onder zijn leiding écht door. Hij is een coach die bekend staat om zijn gevoel voor teamgeest. Bij ADO gingen de spelers voor hem door het vuur. Wij denken dat de combinatie met Marco van Basten en Dennis Haar uitstekend gaat werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl