NOS VoetbalAangepast

De Boer verwacht lastige avond

Vanavond wacht Ajax de volgende klus in de Champions League. Op Cyprus is Apoel Nicosia de tweede tegenstander in de poulefase, die begonnen werd met een 1-1 gelijkspel tegen Paris Saint-Germain.

Apoel is geen grote naam in het Europese voetbal en ogenschijnlijk de zwakke broeder in de groep, maar Ajax-trainer Frank de Boer is niettemin onder de indruk van de komende opponent.

"Ik weet niet veel van het Cypriotische voetbal", bekent hij kort voor de training van Ajax in hoofdstad Nicosia, waar de temperatuur overdag oploopt tot tegen de dertig graden. "Maar Apoel heeft een ervaren elftal met spelers van gemiddeld 28 jaar oud. Het is een goed voetballende ploeg met Braziliaanse, Spaanse en Portugese invloeden."

Storm

"Wij werden twee jaar geleden uitgeschakeld door Olympique Lyon in de Champions League. Maar Apoel won daarna wel gewoon van Lyon. En ze speelden ook goed tegen Barcelona", weet De Boer.

De kampioen van Cyprus wist in Camp Nou de schade te beperken tot een 1-0 nederlaag. "En in de tweede helft hebben ze nog kansen gehad om gelijk te spelen. Dat zegt ook wel iets. Het gaat nog lastig genoeg worden."

De Boer is niet bang voor een overrompeling, zoals Ajax vorig seizoen tegen Red Bull Salzburg overkwam en vorige week bij Feyenoord. "Als we niet honderd procent zijn, krijgen we het hier heel lastig. Maar als we daar goed op reageren en erin slagen onder de druk uit te voetballen, gaat de storm vanzelf over. Het kan spoken hier, het publiek is fanatiek, maar dat zijn we wel gewend."

Schöne

Ondertussen heeft De Boer de hoop nog niet opgegeven dat Lasse Schöne, die de laatste wedstrijden van Ajax miste wegens een liesblessure, dinsdag kan starten. "Ik schat die kans op zeventig procent. Hij voelt zich goed en heeft geen last. Alleen moeten we even afwachten hoe hij reageert na het schieten van de bal."

Schöne is dit seizoen vooralsnog de meest waardevolle speler bij de Amsterdammers. "Ik ga daarom ook geen risico met hem nemen", bleef De Boer voorzichtig. "Als ik denk dat hij weer een terugval kan krijgen, speelt hij niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl