NOS VoetbalAangepast

Feyenoord officieel uit de rode cijfers

Feyenoord heeft voor het eerst sinds 2004 weer een positief eigen vermogen. Dat blijkt uit de jaarcijfers, die vandaag door de club gepresenteerd werden. Vier jaar geleden kampte de club nog met een negatief eigen vermogen van 35 miljoen euro.

Bij de sluiting van het boekjaar 2013-2014 op 30 juni stond Feyenoord drie miljoen euro in de plus, onder meer dankzij een winst van 8,4 miljoen euro over het afgelopen seizoen.

Eerste elftal en jeugdopleiding

Dat er eerder dan verwacht weer over een bescheiden positief eigen vermogen wordt beschikt, is volgens algemeen directeur Eric Gudde vooral goed nieuws voor het eerste elftal en de jeugdopleiding. Toekomstige winsten kunnen volgens de directie worden gestoken in het versterken van de selectie en de jeugdopleiding. De afgelopen jaren had het wegwerken van de enorme schuldenlast de hoogste prioriteit.

Gudde: "Uiteraard gaan we nu geen gekke dingen doen. De situatie waarin Feyenoord in het verleden door het nemen van onverantwoorde risico's verzeild is geraakt en waardoor de licentie zelfs in gevaar dreigde te komen, mag zich immers nooit meer voordoen. Maar het wordt nu wel steeds beter mogelijk om te investeren in dat waar het natuurlijk allemaal om draait: het voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl