NOS VoetbalAangepast

Bayern op straat na brandalarm

Bayern München kent op Russische bodem geen geruisloze voorbereiding op de ontmoeting met CSKA Moskou. De selectie van de Duitse landskampioen werd midden in de nacht wakker geschud door een brandalarm, waarna de spelers voor even op straat stonden.

De spelers wikkelden zich in dekens om zich te beschermen tegen de Russische kou. Na enige tijd op straat te hebben gestaan, zochten ze een nabijgelegen restaurant op. Pas na een uur mochten de spelers van Bayern terug naar hun hotelkamers om de nachtrust te hervatten.

Pep Guardiola gaf zijn selectie toestemming om een uur langer te slapen.

De spelers reageerden laconiek op het incident. "Het deed me een beetje denken aan mijn schoolperiode. Toen gebeurde dat ook wel eens", grapte doelman Manuel Neuer, die zei dat het voorval geen negatief effect had op de voorbereiding van Bayern München.

Leeg stadion

Bayern speelt woensdagavond in een lege Arena Chimki tegen CSKA Moskou. Fans zijn niet welkom, omdat supporters van de Russische landskampioen zich vorig jaar hebben misdragen en zich schuldig hebben gemaakt aan racistische spreekkoren.

"Ik heb nog nooit in een leeg stadion gespeeld en hopelijk wordt dit ook meteen de laatste keer", zei trainer Pep Guardiola maandag op de persconferentie in Moskou. "We moeten ons aanpassen aan de situatie, maar het heeft ook wel iets grappigs. We kunnen een kleine, maar goede stap voorwaarts zetten."

Bayern won de eerste groepswedstrijd thuis met 1-0 van Manchester City, CSKA verloor met duidelijke cijfers bij AS Roma: 5-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl