NOS NieuwsAangepast

Auto's rijden weer bij Rotterdam

De files op de ringweg rond Rotterdam zijn opgelost. Ook het verkeer in de stad stroomt weer door.

Vanochtend was er rond Rotterdam sprake van een verkeersinfarct. Op alle snelwegen rond de stad stonden lange files. Vanuit Den Haag en Gouda was de stad amper bereikbaar.

Rijkswaterstaat adviseerde mensen het openbaar vervoer te gebruiken of hun reis uit te stellen.

Diesel

De problemen ontstonden op de A16 van Rotterdam naar Breda. Daar zijn de komende uren nog twee rijstroken dicht. Een op de hoofdbaan en een op de parallelbaan.

Een vrachtwagen reed vanochtend vroeg door de vangrail tussen de hoofdweg en de parallelrijbaan bij de Van Brienenoordbrug in de buurt van het knooppunt Ridderkerk.

De chauffeur is daarbij niet gewond geraakt.

Er is diesel gelekt op de rijbaan, die moet worden opgeruimd. Ook moet de vrachtwagen worden geborgen en de vangrail worden hersteld. Naar verwachting zijn de problemen rond 13.00 uur voorbij.

Botlektunnel

Bij Rotterdam zijn ook ongelukken gebeurd op de A15 richting Europoort en de A20 richting Hoek van Holland.

Op de A15 stond een file tussen Charlois en de Botlektunnel door een ongeluk. Toen de weg daar weer vrij was gebeurde er vrij snel daarna opnieuw een ongeluk in dezelfde file bij knooppunt Vaanplein. Inmiddels rijdt het verkeer ook daar weer.

Gouda

Op de A20 richting Hoek van Holland waren tussen knooppunt Terbregseplein en Schiedam Noord twee rijstroken dicht door een ongeluk. De file begon al bij Gouda en liep door tot Schiedam over meer dan 20 kilometer. Ook hier lossen de files op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl