NOS SportAangepast

MLB: divisietitel Detroit en St. Louis

Detroit Tigers en St. Louis Cardinals hebben in de Major League op de slotdag van de reguliere competitie de titel in hun divisie veiliggesteld. Beide ploegen zijn daardoor verzekerd van een ticket voor de play-offs.

Detroit won in eigen huis met 3-0 van Minnesota Twins en verwees zo Kansas City naar de tweede plaats van de Central Division van de American League. Bij de Tigers waren David Price, Ian Kinsler en Torii Hunter de uitblinkers. Pitcher Price kreeg in ruim zeven innings slechts vier hits tegen en Kinsler en Hunter sloegen in de derde en achtste inning de punten binnen.

St. Louis kon de titel in de Central Division van de National League niet meer ontgaan na de 4-1 nederlaag van naaste concurrent Pittsburgh Pirates bij Cincinnati Reds.

Wildcard

Kansas City en Pittsburgh mogen via een wildcard-wedstrijd proberen alsnog de play-offs te bereiken. De Royals nemen het dinsdag op tegen Oakland Athletics, dat op de slotdag Texas Rangers versloeg. Oakland-pitcher Sonny Gray was de grote man. In negen innings incasseerde hij slechts zes hits en geen enkele run. De Pirates stuiten op San Francisco Giants, dat al enige tijd zeker was van een ticket voor de wildcard-wedstrijd.

In de eerste ronde van de play-offs van de American League (best-of-5) neemt Detroit Tigers het op tegen Baltimore Orioles en treft Los Angeles Angels de winnaar van het duel tussen Kansas City en Oakland. In de National League staan St. Louis en Los Angeles Dodgers tegenover elkaar en stuit Washington Nationals, dat het seizoen afsloot met een no-hitter van pitcher Jordan Zimmerman, op de winnaar van Pittsburgh-San Francisco.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl