HSV verliest weer en vestigt record

Hamburger SV is ook tijdens de zesde speelronde van de Bundesliga niet tot winst gekomen. De hekkensluiter, waar de geblesseerde Rafael van der Vaart nog ontbrak, verloor thuis met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Wel vestigde HSV een zeer dubieus record.

De Hamburgers scoorden weliswaar voor het eerst dit seizoen, maar het doelpunt kon niet voorkomen dat een nieuw record van minuten zonder doelpunt werd gevestigd. Het negatieve record stond op 474 minuten, maar werd door HSV op 508 minuten gebracht.

In het seizoen 1979/1980 bleef Vfl Bochum 474 minuten achtereen zonder treffer. Om geen nieuw record te vestigen, had HSV voor de 25ste minuut moeten scoren, maar dat lukte niet. Pas in de 58ste minuut maakte Nicolai Müller de 1-1.

Het doelpunt leverde uiteindelijk geen resultaat op, want in de laatste minuut bezorgde Lucas Piazón Eintracht Frankfurt vanuit een vrije trap de volle buit. Piazón kwam vorig seizoen nog uit voor Vitesse.

Hoofdrol Verhaegh

Paul Verhaegh eiste bij FC Augsburg een hoofdrol voor zich op. Tegen het bezoekende Hertha BSC benutte de verdediger na een half uur een strafschop en bezorgde zijn club aldus een 1-0 overwinning.

Verhaegh haalde echter het laatste fluitsignaal niet. Halverwege de tweede helft ging hij duizelig naar de kant, nadat hij bij een kopduel in botsing was gekomen met een tegenstander. Bij Hertha BSC werden John Heitinga en Roy Beerens in de tweede helft gewisseld.