NOS NieuwsAangepast

"Je hart staat stil"

Door verslaggever Pauline Broekema

Remco Hoestee (14 jaar) stond vooraan in het publiek bij de autoshow in Haaksbergen waar een monstertruck het publiek inreed. Zijn ouders Suzanne en Erwin hadden een afspraak en lieten hem achter bij het evenement. Want Remco is net als vader Erwin verzot op het grote materieel.

Vader Erwin heeft een racecombine en deed eerder die middag mee aan het evenement. En toen kwam ineens even na 16.00 uur dat telefoontje. "Jullie moeten onmiddellijk naar het plein komen, er is iets verschrikkelijks gebeurd. Maar het gaat goed met Remco."

Op het nippertje

Moeder Suzanne vertelt: "Je hart staat stil. Ik ben er naartoe gerend." Remco zal nog vaak vertellen wat hij zijn moeder beschreef. Hoe de truck een draai maakte en op hem afkwam en hoe hij door een kennis van zijn ouders op het nippertje werd weggetrokken.

Hij heeft geluk gehad. Maar wat hij zag, raakt hij niet snel meer kwijt. "Een kindje dat dood was en allemaal gewonden."

Vader Erwin start de motor van zijn racecombine. Hij wil weg van het plein. Moeder Suzanne en Remco lopen naar huis. Ze heeft een arm om hem heengeslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl