NOS WielrennenAangepast

Kwiatkowski dankt ploeggenoten

Michal Kwiatkowski soleerde in Ponferrada naar de wereldtitel. De Pool liet het niet aankomen op een massasprint en ontsnapte op zes kilometer van de meet. Met zijn winst beloonde hij het voorwerk van zijn Poolse ploeggenoten.

"Ik ben mijn ploegmaten erg dankbaar voor wat ze vanaf het begin gedaan hebben", zei een stralende Kwiatkowski. "Ik kon ontspannen rijden. Voor de laatste aanval had ik nog niets gedaan en in de finale voelde ik me fantastisch. Ik heb risico genomen, ben ervoor gegaan en heb, in tegenstelling tot anderen, niet teveel gerekend."

Onder 23

Alles en iedereen leek rekening te houden met een massasprint, maar het pakte anders uit. Kwiatkowski: "Ik keek twee dagen terug naar de wedstrijd van onder 23. Daar heb ik van geleerd. Ik pakte mijn winst op de laatste klim en ik had een klein gaatje op de andere rijders. Ik wist dat je kunt aankomen met een kleinere groep, zeker met deze regen. Ik deed mijn ding, voelde me geweldig in de laatste ronde en kan het niet geloven."

De Polen reden de gehele koers van voren. "We besloten hard te rijden en voorin te blijven. Ik zei dat we geen tijd te verspillen hadden en voorin moesten rijden. Dat was de beste kans. Ik had continu steun van hen en dat is geweldig", aldus Kwiatkowski.

"Ik draag deze zege op aan mijn vriendin en familie. En aan Polen. Het is geweldig om een geweldig seizoen zo te eindigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl