Rotterdam wint hockeytopper

De hockeyers van Rotterdam hebben goede zaken gedaan door de topper met Bloemendaal met 3-2 te winnen. Al in de eerste minuut opende Jeroen Hertzberger de score voor de Rotterdammers. Acht minuten laten was het door een doelpunt van Simon Gougnard weer gelijk. Voor rust scoorde Rotterdam nog twee keer. In de tweede helft schoot Matthew Swann de tweede voor Bloemendaal binnen, maar daar bleef het bij.

International Jeroen Hertzberger sprak van een goede wedstrijd: "Ik ben heel trots op de jongens. We hebben het echt heel goed gedaan. Dat we in de eerste minuut scoren is mooi, maar dat was niet echt gepland. Al kwam het wel lekker uit natuurlijk."

Tweede nederlaag Amsterdam

Amsterdam leed de tweede nederlaag van het seizoen. Tegen Oranje-Zwart werd met 2-1 verloren. Amsterdam staat door het verlies nu op de zevende plaats. Het nog ongeslagen Kampong won opnieuw. Tegen Hurley werd het 4-1. Alle doelpunten van de Utrechters vielen na rust. Loick Luypaert en Constantijn Jonker scoorden beiden twee keer voor Kampong. Het waren voor de Belgische international Luypaert zijn eerste doelpunten in het shirt van Kampong.

Maartje Paumen weer op dreef

Bij de vrouwen herstelde Den Bosch zich van het eerste verlies vrijdagavond. Van Pinoké werd met 5-0 gewonnen. Maartje Paumen scoorde drie keer. Ze staat inmiddels op tien treffers. Koploper SCHC walste over MOP heen met 6-1. Carlien Dirkse van den Heuvel scoorde twee keer. Laren pakte de overwinning op bezoek bij HDM 2-1. Door de overwinning heeft Laren net zoveel punten als koploper SCHC.