NOS WielrennenAangepast

Dumoulin: slechte koers gereden

Tom Dumoulin en Bauke Mollema konden in het Spaanse Ponferrada geen moment aanspraak maken op een goed resultaat. Het tweetal slaagde er niet in zich van voren te laten zien en moest genoegen nemen met een bijrol.

Dat tot ongenoegen van Dumoulin, die eerder in de week nog brons had veroverd op het onderdeel tijdrijden. "We hebben gewoon een slechte koers gereden", sprak een getergde Dumoulin. "We zaten nergens mee, dat was wel de bedoeling. Daar zullen we het vanavond over hebben."

Mollema was iets milder in zijn commentaar, maar ook hij was teleurgesteld. "Ik baal gewoon dat ik net niet als eerste over de top kom, dan sprint je mee voor de top-10, misschien de top-5", meende Mollema. "Een tegenvaller, want ik had op meer gehoopt. We hebben er alles aan gedaan, jammer dat het resultaat niet super is."

Lekke band

Mede door een lekke band was het een onrustige koers voor Mollema. "Die lekke band kwam op een heel slecht moment, waardoor we ook Wilco Kelderman kwijt waren. Wout Poels wachtte nog op mij, maar ik heb hem in het vervolg niet meer gezien. Door het lekrijden verlies je gewoon twee renners en in de finale hadden we niet veel renners meer over."

In de slotfase, toen enkele Nederlanders om uiteenlopende redenen al waren afgehaakt, konden Mollema en Dumoulin zich niet mengen in de kopgroep. "We wilden tot de laatste ronde wachten, maar het groepje was net te ver", aldus Dumoulin.

"We misten de benen op het laatst. Maar daarvoor ging het al mis. Uiteindelijk hebben we niet attent gekoerst. We zijn onzichtbaar geweest."

Lammerts

Bondscoach Johan Lammerts zag lijdzaam toe hoe zijn renners teleurstelden. "Van binnen vloek ik, maar naar buiten zeg ik dat wat anders. Een aantal renners heeft gewoon niet gebracht wat van hen verwacht mag worden", oordeelde de bondscoach.

"Pieter Weening is normaal gesproken een vaste kracht op wie je kunt rekenen. Hij meldde al snel dat hij het vandaag niet had. Stef Clement raakten we kwijt door een lekke band op het moment dat de koers op gang kwam. Wilco Kelderman was weg nadat hij een wiel had afgestaan aan Bauke. We waren niet goed genoeg. Ik ben teleurgesteld. We zaten nooit mee in een ontsnapping en dat valt tegen. Zo simpel is het."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl