NOS SportAangepast

Ryder Cup opnieuw naar Europa

De Europese golfers hebben voor de derde keer op rij de Ryder Cup in de wacht gesleept. De ploeg van captain Paul McGinley won in het Schotse Gleneagles overtuigend met 16,5-11,5 van de Verenigde Staten.

Het is voor Europa de elfde zege sinds 1979, toen de strijd om de Ryder Cup voor het eerst tussen Europa en Amerika ging. Daarvoor (vanaf 1927) was het een duel tussen de Britten en de VS.

Miracle of Medinah

De Europeanen begonnen in Schotland de slotdag met een voorsprong van 10-6. De Amerikanen hoopten zich te revancheren voor The Miracle of Medinah (twee jaar geleden won Europa na een achterstand van 10-6), maar hadden daar eigenlijk nooit zicht op.

Europa leidde al snel met 12-6, nadat Rory McIlroy gehakt had gemaakt van Rickie Fowler en Graeme McDowell na een achterstand van drie holes toch nog van Jordan Spieth won.

Beslissende punt Donaldson

Patrick Reed, Phil Mickelson en Matt Kuchar deden iets terug voor Amerika, maar nadat Martin Kaymer korte metten had gemaakt met Bubba Watson en Justin Rose op de laatste hole nog een half puntje uit het vuur had gesleept tegen Hunter Mahan had Europa de zege voor het grijpen: 13,5-9,5.

De Welshman Jamie Donaldson bezorgde Europa het beslissende punt. De Ryder Cup-debutant won op indrukwekkende wijze van Keegan Bradley. Nadat alle partijen gespeeld stond er een klinkende 16,5-11,5 zege op het scorebord voor Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl