NOS SportAangepast

Murray sloopt Robredo en pakt titel

Andy Murray heeft in Shenzhen voor het eerst sinds Wimbledon 2013 weer een titel gewonnen. De Brit moest in de eindstrijd diep gaan en overleefde vijf matchpoints om ten koste van de Spanjaard Tommy Robredo te zegevieren: 5-7, 7-6 (9), 6-1.

De eerste twee sets waren van hoog niveau. Robredo liet zich, zoals wel vaker, van zijn taaiste kant zien en pakte de eerste set door op 6-5 de service van Murray te breken.

Vijf matchpoints Robredo

De Spanjaard bleef daarna de meest constante speler en kreeg in een meeslepende tiebreak vijf matchpoints (waaronder vier op rij op 6-2), maar Murray schakelde vanaf dat moment een tandje bij. De Schot knokte en benutte uiteindelijk met een harde forehandwinner zijn derde setpoint.

In de derde set was het over en uit voor de moegestreden Robredo. De doorgaans fitte Spanjaard stribbelde de eerste vier games nog tegen, maar was daarna niet meer in staat om fatsoenlijk te bewegen.

Emotie Murray

Murray hoefde zich niet meer in te spannen en vierde met een flauw vuistje zijn 29ste titel. Enkele minuten later barstte de winnaar echter in tranen uit, na het besef van zijn eerste titel in ruim veertien maanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl