NOS NieuwsAangepast

Clooney letterlijk in huwelijksbootje

George Clooney is in Venetië getrouwd met de Libanese mensenrechtenadvocaat Amal Alamuddin. De Amerikaanse acteur kwam aan het begin van de avond in een bootje over de Canal Grande aan bij het luxehotel Aman.

Om 21.30 uur maakte de woordvoerder van de acteur bekend dat het huwelijk had plaatsgevonden. Waarschijnlijk is dat het enige officiële bericht dat zal worden uitgegeven.

Hoewel Clooney de afgelopen dagen relaxed omging met de pers in Venetië, hield hij de precieze planning van zijn trouwerij geheim. Ook heeft de bruid zich nog niet laten zien.

Koffie met Crawford

Tal van beroemdheden zijn overgevlogen voor het huwelijk van Clooney. Matt Damon, Bill Murray en U2-zanger Bono waren al gezien in de stad en ook Brad Pitt en Angelina Jolie werden verwacht. Clooney zelf begon de dag met koffie op een terrasje met Cindy Crawford.

Ook de gasten arriveerden vanavond een voor een per boot. Voor het hotel had zich een flottielje van gretige paparazzi verzameld om de sterren te fotograferen.

Weddenschap

Toen in 1993 zijn huwelijk met actrice Talia Balsam na vier jaar eindigde, zwoer Clooney nooit meer te zullen trouwen. De verstokte vrijgezel had zelfs met Michelle Pfeiffer om 100.000 dollar gewed dat hij nooit zou hertrouwen.

De 36-jarige Alamuddin wist de acteur echter in korte tijd om te praten: het paar is bij elkaar sinds oktober vorig jaar, afgelopen april maakten ze bekend te gaan trouwen.

Clooney (53) ontmoette zijn aanstaande tijdens zijn internationale liefdadigheidswerk. Alamuddin werkte in het verleden voor VN-chef Kofi Annan, WikiLeaks-oprichter Julian Assange en de Oekraïense oppositieleider Timosjenko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl