NOS SportAangepast

Goud Ente en Wichers in Tallinn

Judoka Birgit Ente heeft goud gepakt bij de European Open in Tallinn. De 26-jarige Nederlandse, die twee weken geleden haar rentree maakte na een zware schouderblessure, was de beste in de klasse tot 52 kilogram.

Ente versloeg in de finale Shira Hayat uit Israël met een yuko. In de halve finale had ze afgerekend met landgenote Miranda Wolfslag, die uiteindelijk vijfde werd.

Ook goud Wichers

Jennifer Wichers pakte net als Ente goud, in de klasse tot 63 kilogram. De Nederlands kampioene van vorig jaar won in de finale van Anna Bernholm uit Zweden, die één straf meer kreeg dan de 23-jarige Wichers.

Carla Grol veroverde brons, in de categorie tot 57 kilogram. Ondanks een enkelblessure was Grol te sterk voor Larissa Csatari uit Zwitserland.

Bij de mannen was er brons voor Junior Degen in de klasse tot 66 kilogram. De 21-jarige Arnhemmer was eerst succesvol in de herkansingen en klopte toen de Italiaanse judoka Diego Cressi in de strijd om de derde plaats.