Oranje verliest van Rusland op WK

De Nederlandse volleybalsters hebben in hun vierde duel op het WK aan een verrassing mogen ruiken tegen Rusland, maar de titelverdediger won in Verona met 3-1 (19-25, 25-13, 27-25, 25-16).

Oranje, de nummer 20 van de wereld, nam halverwege de eerste set afstand en won de set simpel. Dat was pas het eerste setverlies van Rusland (FIVB-5). Wakkergeschud, was de titelkandidaat in de tweede set oppermachtig, waarna een spannende derde volgde.

Daarin gaf Nederland een voorsprong van vijf punten weg, kwam Rusland op 22-20, maar door vier punten in de opslagbeurt van Plak kreeg Oranje twee setpoints. Die werden niet benut, waarna Rusland zijn tweede wel verzilverde en in de vierde set geen problemen meer kende.

Volgende ronde

Nederland is ondanks de nederlaag door naar de volgende ronde. Oranje staat na vier duels op twee overwinningen en twee nederlagen, goed voor de derde plaats in de groep. De nummers één tot en met vier gaan verder.

De volleybalsters spelen zondag nog tegen Mexico, dat onderaan staat. Ook die wedstrijd is live te zien op nos.nl.