NOS VoetbalAangepast

Feyenoord heeft alle cijfers mee

De bekerstunt van Go Ahead Eagles tegen Feyenoord, dat zaterdagavond wéér op bezoek komt, staat in schril contrast met de eredivisiecijfers van de club tegen de traditionele top-3.

Go Ahead Eagles is de club die het langst wacht op een competitieoverwinning op Ajax, Feyenoord of PSV. Van Ajax heeft Go Ahead al 28 duels op rij niet gewonnen, tegen PSV zijn dat 17 duels en tegen Feyenoord 14.

De laatste competitiezege thuis tegen de Rotterdammers was op 7 mei 1985. Toen werd het 2-0 door René Eijkelkamp en Wim Woudsma.

Het zal toch niet?

Statistisch gezien is de kans op een nieuwe nederlaag van Feyenoord dus bijzonder klein, maar als de ploeg weer verliest van de Eagles beleeft Feyenoord met vijf punten uit zeven duels de slechtste seizoenstart sinds 2008.

Alleen in 1989 begon Feyenoord slechter, met drie punten uit de eerste zeven wedstrijden.

Feyenoord top en flop tegelijk

Scoren is het probleem bij Feyenoord. De Rotterdammers hebben pas zes doelpunten gemaakt, een negatief record voor deze fase van de competitie.

Statistiekenbureau Infostrada Sports rekende uit dat slechts 4 van de 94 schoten op doel tot dusverre een goal hebben opgeleverd en 6 keer stond de paal of de lat succes in de weg.

Met die 94 schoten behoort Feyenoord tot de top van de eredivisie en hetzelfde geldt voor de 58 procent aan balbezit die de club dit seizoen gemiddeld heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl